dimarts, 14 de juny del 2016

15 de juny: Dia Mundial de Presa de Consciencia de l'Abus i Maltracte a la Gent Gran


La població mundial de les persones de 60 anys o més serà més del doble, de 542 milions el 1995 a prop de 1.200 milions en 2025. S'estima que entre el 4% i el 6% de la gent gran de tot el món han patit alguna forma d'abús i maltractament.

El maltractament de les persones grans pot portar a greus lesions físiques i tenir conseqüències psicològiques. Els maltractaments a les persones grans es preveu que augmentaran atès que en molts països l'envelliment de la població és ràpid.

El maltractament de les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones grans a tot el món i és un problema que mereix l'atenció de la comunitat internacional.

L'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seva resolució 66/127 , designa el 15 de juny com a Dia Mundial de Presa de Consciència de l'Abús i Maltractament en la Vellesa. Representa el dia de l'any quan tothom expressa la seva oposició als abusos i els patiments infligits a algunes de les nostres generacions més grans.