dilluns, 13 de juny del 2016

Eliminar el treball infantil a les cadenes de producció És cosa de tots!


12 de Juny: dia internacional contra el treball infantil 

Un gran nombre de nens fan feines domèstiques, remunerats o no, a les llars de terceres persones. Les seves vides transcorren ocultes a la mirada de la societat i l'habitual és que es trobin aïllats i allunyats de les seves famílies. Per això, aquests menors són particularment vulnerables a l'explotació i les històries d'abús són molt freqüents.

Aquest any, el Dia mundial contra el treball infantil està dedicat al treball infantil a les cadenes de producció. Amb 168 milions de nens que encara són víctimes del treball infantil, totes les cadenes de subministrament, de l'agricultura a la manufactura, dels serveis a la construcció, corren el risc que el treball infantil estigui present.

Per tal de donar suport a les empreses en les seves accions per eliminar el treball infantil en les seves cadenes de producció, l'OIT i l'Organització Internacional de empleadors (OIE) van crear conjuntament una eina d'orientació sobre treball infantil, dirigida a les empreses que volen enfortir els seus coneixements i capacitat de portar a terme els seus negocis respectant les normes internacionals del treball relatives al treball infantil.