dimarts, 3 de gener del 2023

Carta del president de la Plataforma a l’inici de 2023

Estimats companys i col·laboradors de la Plataforma per la Família:

Us escric en l’inici del nou any. En primer lloc per a desitjar-vos a tots vosaltres i a les vostres famílies un 2023 ple de felicitat. Un any que, d’entrada, sembla presentar-se difícil des de la perspectiva de la promoció i defensa de la família, però ens en sortirem. O avançarem en una línia positiva o una altra.

Hem acabat un any molt actiu per a la Plataforma encara que hagin estat pocs els actes i alguns potser no se’n han adonat. Per esmentar només algunes de les activitats més importants, hem participat en accions de protesta, manifestacions a Madrid i presentat recursos (junt amb altres organitzacions) per fer front a algunes lleis que van contra la vida, la família i la dignitat de la persona; vam celebrar un congrés de dimensió internacional sobre Natalitat; i hem entrat a formar part de la FAFCE (Federació d’Associacions Familiars Catòliques d’Europa) i, per tant, internacionalitzar-nos, havent participat en reunions, assemblees i congressos a Roma i París. També hem estat presents a diversos mitjans de comunicació.

L’any 2023 comença amb tensió per aquelles lleis, entre elles la de Família, pendent d’aprovació definitiva. Molts ja coneixeu diverses de les seves deficiències, que en alguns aspectes son un atac frontal a la veritable família i al drets dels pares en l’educació dels seus fills. Seguim en el camí de presentar recursos i expressar protestes per fer fora els aspectes molt negatius. Es plasmarà en les properes setmanes o mesos. Us demano a tots participar activament en les iniciatives. Crec que ningú es pot inhibir pensant que “a mí no m’afecta”. 

Seguirem també durant aquest any amb les nostres activitats ja consolidades com la dels premis “Lluitadors per la Família”, diverses conferències i es preveu un altre congrés. Aquest any també es compliran 75 anys de la Declaració dels Drets Humans i actuarem en consonància, i també fent front a uns suposats “nous drets” que alguns volen imposar, alguns dels quals són veritables aberracions. Que Déu ens doni lucidesa i coratge.

Animo a tots a adoptar una actitud activa, a proposar iniciatives i a fer arribar a molta gent la importància de mobilitzar-se per aquests problemes que afecten a tothom. Sabem que al país hi ha una tensió política important per diversos temes. A nivell personal cadascú pot tenir la posició que consideri adient, però, com organització, nosaltres ens centrem en els aspectes que afecten directament a la família i a la vida.

Estem a la vostra disposició.

Salutacions cordials, i Bon Any!

Daniel Arasa