dijous, 30 de novembre del 2023

Campuzano invita a lluitar contra la pobresa infantil en el Memorial Cecília Bosch 2023


El conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, va explicar les línies d’acció del seu departament en la lluita contra la pobresa, i de manera especial contra las pobresa infantil, anunciant iniciatives legislatives i invitant a participar a tota la societat per tal d’erradicar aquesta xacra. Va dirigir una crida de forma especial a la societat civil i a les entitats del Tercer Sector.

Campuzano va fer aquestes manifestacions en la conferencia que va pronunciar en l’acte del Memorial Cecília Bosch de 2023, celebrat el 28 de novembre a l’Auditori FIATC de Barcelona. Cecília Bosch era vicepresidenta de la Plataforma per la Família i va morir l’any 2016. 

L’auditori estava ple d’assistents i en el curs de l’acte van tenir lloc l’homenatge a Cecllia Bosch, la conferencia del conseller i el lliurament dels Premis FANOC a les empreses que realitzen accions positives en favor de les famílies nombroses. 

Entre els assistents hi havia l’ex alcalde de Barcelona i ex conseller de la Generalitat, Xavier Trias, el director general de Prestacions Socials de la conselleria de Drets Socials, Valentí Arroyo, els diputats Joan Garriga y Mónica Lora, les regidores Àngels Esteller i Francina Vila, i altres representants de diverses organitzacions.

Especialment emotius van ser els parlaments sobre Cecília Bosch, on es va ressaltar la seva figura. Ho van fer el president de la Plataforma, Daniel Arasa, una filla, dues netes i la germana de Cecília, Xavier Trias, Rosa Panadés i Rosa Jove, aquestes darreres en representació, respectivament, del Col·legi d’Advocats de Barcelona i de la Fundació Escó que Cecília Bosch havia creat. També en va parlar el conseller, que havia tingut amistat a l’homenatjada. Tots van considerar a Cecília Bosch un referent en la lluita contra la marginació social, recordant la seva intensa activitat en llocs com La Mina, el Raval i altres zones amb gran marginació, i explicant que la seva actuació i la seva gran humanitat derivaven de les seves profundes conviccions cristianes, a les que sumava  gran capacitat de treball.  

FANOC, per la seva banda, va fer lliurament dels premis a empreses de catorze sectors. Van ser lliurats pel conseller Campuzano i la presidenta de l’entitat, Emilia Tarifa. Les empreses guardonades van ser: Caprabo, Bon Preu, Burger King, Koa Quadios Air Motor, H&M, Port Aventura World, Poble Espanyol, Mapfre Seguros, Alain Affielon Óptico, Fundació Pere Tarrés, Repsol, ATM e Ikea.

L’acte va acabar amb un refrigeri amb la col·laboració de Caprabo.