dissabte, 28 de novembre del 2015

La funció de la família en el creixement econòmic i l'estat del benestar


Aquest dissabte 28 de novembre han tingut lloc a l'Auditori FIATC de Barcelona les primeres Jornades sobre Família, Economia i Benestar, sota el títol 'La funció de la família en el creixement econòmic i l'estat del benestar' organitzades per la Plataforma per la Família Catalunya-ONU juntament amb altres entitats socials. 

Les jornades han agrupat a un conjunt d'experts que han parlat sobre la relació existent entre família i economia i com afecta aquesta relació a l'estat del benestar. 

La primera intervenció ha estat la de Josep Miró i Ardèvol qui ha fet un avanç del seu darrer llibre de futura aparició "Una nova teoria de la família" on s'explica des de la perspectiva econòmica i social com actua la família promovent el creixement econòmic i el benestar. Es tracta d'una aportació inèdita que obre noves perspectives per al desenvolupament de noves polítiques de creixement i benestar, alhora que aporta potents raons a qui promou la importància decisiva de la família en el món de l'economia i la societat.

Posteriorment ha intervingut la doctora Concepció Patxot  de la Universitat de Barcelona qui ha presentat els resultats d'un estudi sobre família, mercat i estat del benestar, on s'observa la manca d'inversió de l'estat en les polítiques familiars i com afectarà la crisis de natalitat a la societat del benestar. 

La doctora Consuelo León de la Universitat Internacional de Catalunya, ha centrat la seva intervenció en un estudi efectuat sobre la població femenina, on es demostra que el descens de natalitat al paisos occidentals està relacionat amb la situació de la dona al mercat laboral i on ha defensat una sèrie de mesures per facilitar a les dones treballadores el poder tenir fills sense renunciar ni afectar al seu futur laboral.

Daniel Arasa de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU i Raúl Sánchez de la FANOC, han parlat de la situació de la família a les polítiques socials tant de Catalunya i Espanya com d'altres països occidentals i han remarcat la importància de la necessitat de noves polítiques sustentades per una nova cultura de la família. 

L'acte ha finalitzat amb un col·loqui obert amb els representats de diferents entitats socials relacionades amb el món de la família que han assistit a la sessió.

Veure fotos de l'acte aquí.