dissabte, 30 de gener del 2016

Dia internacional de la família 2016: "Les famílies, vides saludables i futur sostenible"




La ONU ens ha comunicat que el tema de la commemoració del dia internacional de la família d'aquest any 2016 és: "Les famílies, vides saludables i futur sostenible".

El tema es relaciona amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, i en particular amb la Meta 3: Assegurar una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats.

La celebració internacional del Dia es centrarà en els següents aspectes:
  •  Famílies : la salut i benestar dels nens i joves.
  • La relació treball-família i resultats de salut
  • Millor qualitat de vida per a la gent gran

Tindrem més informació sobre el Dia a la web oficial de la ONU :

El Dia Internacional de la Família es celebra cada any el dia 15 de maig des de 1994. Aquesta data va ser proclamada el 1993 per l'Assemblea General de les Nacions Unides (A/RES/47/237) fent ressò de la importància que la comunitat internacional li atorga a la família.

El Dia Internacional de la Família de les Nacions Unides inspira cada any una sèrie d'actes de sensibilització, entre els quals destaca la celebració d'aquests dies en el pla nacional. En nombrosos països, aquell dia ofereix una oportunitat per posar en relleu els diferents àmbits d'interès per a les famílies. Entre les activitats s'inclouen cursos pràctics i conferències, programes de ràdio i televisió, articles periodístics i programes culturals que posen l'accent en els temes pertinents.


Des de la secretaria de família de la ONU ens animen a que es doni suport al Dia Internacional de les Famílies a través d'iniciatives tant a nivell regional, nacional com  local. Des de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU ja estem preparant diferents actes en aquest sentit.