dimarts, 12 d’abril del 2016

El càncer i les famílies amb nens



Dimarts dia 5 d’abril va tenir lloc a l'Auditori FIATC de Barcelona una sessió de debat sobre “El càncer i les famílies amb nens” amb la participació d’experts. L’acte ha estat organitzat per la Plataforma per la Família Catalunya-ONU  i està en la línia proposada per les Nacions Unides en relació al Dia Internacional de la Família d’enguany, referit a “Famílies, vides saludables i futur sostenible”. 

En la sessió es va tractar en primer lloc de “Com afrontar la malaltia del pare o la mare quan hi ha infants?”que va desenvolupar Tania Estapé, psicòloga de la Fundació FEFOC (Fundació per a l’Educació Pública i la Formació en Càncer). Per la seva banda, Anna Saló, psicòloga  de l’Hospital de la Vall d’Hebrón,  va abordar el tema de“Els efectes en la família davant la fase terminal d’un infant”. Finalment Irene Costa, psicopedagoga i coordinadora de l’Àrea de Voluntariat de la AFANOC (Associació de Familiars i Amics de nens amb càncer), va presentar el projecte de “La Casa dels Xuclis”, una casa d’acollida per familiars de nens amb càncer. La sessió va ser presentada per Daniel Arasa, president de la Plataforma, i va ser coordinada per Cecília Bosch, de la Fundació Escó. 

En acabar les intervencions el públic va poder fer preguntes a totes les ponents i es va produir un interessant debat. Al final de l'acte es va oferir un petit refrigeri a tots els assistents. L'acte ha estat organitzat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona. La Plataforma ha posat en marxa diversos actes al llarg de l’any sobre temes relacionats amb la família i la salut.


Podeu veure les fotos de l'acte aquí.