diumenge, 22 de maig del 2016

La Plataforma lliura els Premis "Lluitadors per la Família".

La Plataforma per la Família Catalunya-ONU ha celebrat aquest dissabte 21 de maig a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona, el dia internacional de la Família amb un concert de corals i l’entrega dels premis nacional i internacional “lluitadors per la família” que enguany han estat lliurats a la ministra hongaresa de Família i Infància, Katalyn Novak, i a la professora Maria Teresa López, de la Universitat Complutense de Madrid. 

 La ministra hongaresa ha rebut el premi perquè el govern del seu país ha promogut una política "family friendly" (amigable amb la família) i està implementant polítiques que donen suport a la família i la natalitat. Segons ha indicat la mateixa ministra, la taxa de matrimonis s'ha incrementat en un 30 per cent en els últims anys, i això ha contribuït les ajudes promogudes del des del Govern, entre altres coses per a l'accés a l'habitatge.

La professora Maria Teresa López dirigeix la Càtedra Extraordinària de Polítiques de Família Universitat Complutense-Acció Familiar, ha publicat 24 llibres, així com gairebé 30 obres conjuntes com a directora i autora, i ha participat com a experta en el Pla Integral de Suport a la Família aprovat pel Govern d'Espanya. Des de fa gairebé quatre anys és la presidenta del Comitè de Bioètica d'Espanya.

En l'anterior edició els guanyadors van ser l'economista, escriptor i ex professor Leopoldo Abadia i el portuguès Fernando Castro, president de la Federació Europea de Famílies Nombroses i de la federació portuguesa. Aquests premis van ser creats per la Plataforma per la Família amb ocasió del XX aniversari de l’any internacional de la Família celebrat al 2014.

En l'acte de lliurament dels premis han intervingut les corals "Estem d'Acords", de Figueres (Girona), i Coral Musicals Choir, de Barcelona.

El cor de cambra Estem d'Acords va néixer l'estiu del 2014 dins del Centre d'Estudis Musicals Pep Ventura de Figueres, i actualment consta d'un grup d'onze noies  i quatre nois  d'entre 15 i 18 anys, supervisats per Florence Miscopein i acompanyats al piano per Pere Puig,  i versionen temes de musicals, grups i cantautors. 

La jornada va concloure amb l’actuació de Musicals’ Choir,  el cor de joves de L'Escola de Músics i JPC, un grup de nois/noies de 12 a 20 anys del Districte de Ciutat Vella, principalment del barri del Raval, que és va formar al 2015. Aquesta formació coral es caracteritza pel tipus de repertori, que és principalment de musicals, en versió original. El grup està dirigit per la Cristina Colomer i acompanyats per Joaquim Tardido, pianista i Alan García, baix.

Enguany el plenari del Consell del Districte de Ciutat Vella ha concedit aquest 2016 la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona a L’Escola de Músics i JPC. El reconeixement s’ha aprovat unànimement per part de tots els partits polítics del Districte de Ciutat Vella destacant les virtuts, qualitats i part humana de L’Escola de Músics i JPC i dels seus integrants.

L’acte va ser presentat per la periodista Margarita Borrull, i també van intervenir el president de la Plataforma, Daniel Arasa, el secretari de la mateixa, Josep Menchón, les vicepresidentes Cecilia Bosch i Maria Rosa Lunes, i Raul Sanchez, membre de la Junta directiva. L’acte va comptar també amb l’assistència de l’ambaixadora i el consul d’Hongria entre d’altres personalitats.


Veure Fotos de l'acte aquí.