dimecres, 6 de novembre del 2019

III Simposi Internacional: Cura i negligència en l'entorn familiar.




Aquest any el tema triat serà la importància del temps en la cura, seguint la recomanació de la Declaració Universal de Nacions Unides en la qual s'afirma la necessitat que cada nen gaudeixi d 'una protecció especial així com d'oportunitats i serveis perquè pugui desenvolupar-se físicament, mentalment, moralment, espiritual i socialment en forma saludable i normal . Per aquest motiu el simposi abordarà qüestions com l'evolució dels rols parentals, els problemes de conciliació treball-família i els usos socials del temps i la seva influencia en el desenvolupament cognitiu, la salut i el benestar infantil.

Al llarg del matí es combinarà una doble perspectiva combinant l'aportació acadèmica amb l'intercanvi de bones pràctiques en usos del temps (Veure programa aquí)

Tomàs Cano, investigador, de la Universitat de Frankfurt, tractarà la importància de la participació del pare en els resultats cognitius del nen i Marc Grau-Grau, investigador de la Childcare and Family Policies Chair analitzarà les dades de la realitat catalana pel que fa l'ús del temps i la cura dels menors així com les seves conseqüències mes comunes .

La taula rodona recollirà l'experiència pionera a Espanya de la Plataforma per a la Reforma horària, de la Generalitat de Catalunya així com les innovacions introduïdes per l'Ajuntament de Barcelona (Barcelona Time Utilitza Initiative for a Healthy Society) i altres com l'Ajuntament d'Argentona i l'Ajuntament d'Esplugues que han implantat models de canvis horaris amb èxit.

La Childcare and Family Policies Chair es una càtedra del Institut creada amb el suport de la Fundació Joaquim Molins Figueras i el seu objectiu es desenvolupar propostes de polítiques de família en el conteste del be del menor. Al llarg d'aquests anys, amb aquest objectiu la càtedra ha facilitat un treball conjunt del mon acadèmic i associatiu així como de responsables d´entitats, serveis socials i educatius per tant que siguin possible  millores conjuntes i operatives.

El simposi està obert, prèvia inscripció, a tots els interessats en la formació i atenció de menors i de les seves famílies: educadors, psicòlegs, metges, sociòlegs, treballadors socials, professionals de la justícia, comunicadors, responsables d'entitats i de l'administració pública en general. Naturalment, també als pares de família.
L'idioma del simposi serà el català / castellà y es possible registrar-te aquí.
L'acte se celebrarà a l'Aula Magna del Campus Iradier (Immaculada 22) de UIC Barcelona.