diumenge, 4 de setembre del 2022

La Plataforma participa a la gran manifestació en defensaa de la vida, la família i la veritat.



Desenes de milers de persones es manifesten a Madrid en defensa de la vida, de la família i de la veritat.  Amb participació de la Plataforma per la Família.

Desenes de milers de persones van recórrer els carrers de Madrid del dia 26 de juny de 2022 en defensa de la vida, la família i la veritat. Havien estat convocades per una agrupació formada per més de 200 organitzacions de tota Espanya, entre elles la Plataforma per la Família Catalunya-ONU. El president de la Plataforma, Daniel Arasa, va formar part dels directius de les entitats que portaven la pancarta que obria la manifestació. Entre ells estaven les persones que han estat al front de l’organització de l’acte, entre elles Jaime Mayor Oreja, Josep Miró i María San Gil.

Les organitzadores principals van ser Neos, l’Assemblea per la Vida, la Llibertat i la Dignitat, i la Plataforma Cada Vida importa. La manifestació va sortir de la Glorieta de Bilbao i va acabar a la Plaça Colón, on es van fer els parlaments. Al llarg del recorregut milers de persones aplaudien, aclamaven i molts se sumaven als que desfilaven.

L’eix central va ser dir un “¡Basta ya!” (“Ja n’hi ha prou!”) a les polítiques del Govern en matèries com l’avortament, la família, l’eutanàsia, la limitació dels drets dels pares a escollir l’educació dels seus fills, la imposició sistemàtica de la ideologia de gènere, etc. Els assistents corejaven crits com “Sí a la vida!” i “Sí a la Família!”, i a la pròpia pancarta que encapçalava la manifestació es llegia “Nos jugamos la vida”. Es deixava molt clar en la informació emesa des de l’organització que se sortia al carrer amb tota la força “per a fer front a un corrent social i polític que impera a l’actualitat l’objectiu del qual és destruir i substituir l’ordre social basat en els fonaments cristians”. També s’ha insistit en la importància en “la veritat de la persona humana”, davant l’enginyeria social de la ideologia de gènere.

La recent proposta de llei d’avortament que amplia encara més aquest dret a la mort ha estat la gota que plena el got de la indignació per les actuacions contra la família i la vida, però el malestar venia ja de molt lluny.

L’acte va tenir un caràcter allunyat completament dels partits polítics. Era una forma d’acció des de la societat civil, que vol ser escoltada front a les imposicions des d’òrgans del poder.

La sentència del Tribunal Suprem dels Estats Units declarant no constitucional per a tot el país l’avortament, anul·lant la sentència Roe&Wade, ha estat recordada durant la manifestació i els parlaments, i s’ha posat en evidència que la situació actual es pot revertir. La manifestació, però, estava convocada des de setmanes abans de ser coneguda la sentència d’aquell tribunal.