dimecres, 22 de juny del 2016

23 de juny: Dia internacional de les vídues


Absents a les estadístiques, inadvertides pels investigadors, abandonades per les autoritats locals i nacionals i majorment ignorades per les organitzacions de la societat civil, la situació de les vídues és en molts casos invisible.

No obstant això, l'oblit de les vídues i els seus fills constitueix una de les més greus violacions als drets humans i obstaculitza el desenvolupament actual. Milions de vídues en el món suporten una extrema pobresa, aïllament, violència, falta d'habitatge, malalties i discriminació pel que fa a la llei i els costums. Això succeeix principalment als països pobres i subdesenvolupats, però també es dona aquest fenomen als països occidentals, on les vídues solen ser gent gran que no han cotitzat durant la seva vida laboral i no poden subsistir amb la pensió de viduïtat que atorga l'Estat. 

Per tal de donar-li un reconeixement especial a la situació de les vídues de totes les edats i de totes les regions i cultures, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar al dia 23 de juny de 2011 com el primer Dia Internacional de les Vídues de la història.