dimecres, 20 de juliol del 2016

Nova resolució de l'ONU sobre la família


El passat 27 de juny, l'Organització de les Nacions Unides va aprovar una nova resolució sobre la família. És la tercera resolució aprovada per aquest mateix organisme en tres anys consecutius, però aquesta última destaca la importància de la família en la protecció dels discapacitats: "Protecció de la família: el paper de la família en el suport a la protecció i promoció de els drets humans dels seus membres amb discapacitat ".

En aquesta resolució es destaca que "tothom té dret a un nivell de vida adequat per a la salut i el benestar de si mateix i de la seva família". Ja que "s'observa amb preocupació que la contribució de la família en la societat i l'assoliment dels objectius de desenvolupament continua molt per sota dels que ha d'estar, i reconeixent el potencial d'aquesta contribució al desenvolupament nacional i l'assoliment dels objectius principals de tota societat i de les Nacions Unides "cal una resolució com la presa.

S'ha aprovat amb el vot a favor de 32 països enfront de les 12 negatives d'estats com França, Holanda, Alemanya o Portugal.

El text elaborat per la Comissió dels Drets Humans destaca "la necessitat de promoure i protegir els drets de l'infant i en aquest sentit s'insta els Estats a prestar l'ajut oportú als pares i tutors en l'exercici de les seves responsabilitats de criança de els nens buscant l'interès del menor, tenint en compte que un nen ha de créixer en un ambient familiar segur i de suport ".

En 2016 es commemora el desè aniversari de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, fent coincidir aquest aniversari amb la resolució favorable de protecció a les famílies amb membres discapacitats.