diumenge, 14 de maig del 2017

La Plataforma Catalunya-ONU denuncia limitacions al dret dels pares a elegir centre educatiu

Les Nacions Unides han decidit per a aquest any 2017 que el Dia Internacional de la Família que se celebra el 15 de maig es focalitzés en el tema de “Família, Educació i Benestar”, destacant també la importància del rol de les famílies en les polítiques orientades a millorar la qualitat de l’Educació i al desenvolupament sostenible. Així ho ha comunicat la responsable del Focal Point on the Family de la ONU, Renata Kaczmarska, a les institucions familiars relacionades amb l’ONU.

La Plataforma per la Família Catalunya-ONU ha organitzat en aquesta línia un cicle de conferències sobre temes educatius que es desenvolupen a Barcelona els divendres del mes de maig. Per una altra banda, la Plataforma fa pública la següent Declaració, en la qual critica l’actuació dels Governs d’algunes Comunitats Autònomes d’Espanya que estan limitant el dret dels pares a escollir el centre que desitgin pels seus fills en funció de les seves conviccions morals i religioses:

“Algunes CC.AA. han eliminat de manera arbitrària concerts educatius amb centres escolars, alguns dels quals relacionats amb institucions catòliques. Denunciem aquest fet, que vulnera l’article 27 de la Constitució, que reconeix el dret dels pares a elegir els centres, i que els seus fills puguin rebre formació religiosa o moral segons les seves conviccions.

“Aquest reconeixement del dret dels pares a elegir l’educació dels seus fills està també clarament definit en diverses declaracions de les Nacions Unides”.

“Demanem també, en concret, al Govern de la Generalitat de Catalunya que no limiti aquesta llibertat, com està passant a altres CC.AA. d’Espanya”.

En un altre ordre de coses, la Plataforma demana als Ajuntaments de Catalunya que la bandera de la Família –també reconeguda per l’ONU- onegi als Ajuntaments, de forma similar a com es fa en altres celebracions i jornades.


La Plataforma per la Família Catalunya-ONU ha recordat, a més, tant al Govern espanyol com al català, la importància d’avançar cap a prestació universal per fill a càrrec, sense límit en la renda, com existeix en la major part de països d’Europa.