dilluns, 30 de maig del 2016

31 de maig, dia dels germans i germanes

Aquest és el tercer any que es celebra a Europa el 31 de maig el “Dia dels germans i germanes”, després d'haver estat instituït al 2014 per la Confederació Europea de Famílies Nombroses (ELFAC).


Amb aquesta celebració s’emplena un buit que existia a les celebracions socials internacionals on es reconeixien dies per a moltes coses importants relacionades amb la família (dia del pare, de la mare, dels avis, de la família, etc...), però on encara no existia una celebració per quelcom tan important com són els germans i germanes. 

Amb aquest dia es pretén ressaltar i celebrar la relació especial entre germans i germanes: la solidaritat, la proximitat, la complicitat, l’ajuda mútua, la cooperació i la divisió de tasques, la tolerància, la reconciliació, compartir, i un llarg etcètera.. 

Aquest dia ja es celebra a diferents països europeus, sobretot a nivell de la societat civil, amb diferents campanyes efectuades per associacions, municipis, escoles, comerços, i també en la cultura i el transport amb la col·locació de cartells i descomptes dirigits a la consideració dels germans i germanes. 

Des de ELFAC es fa una crida a tots els organismes locals, nacionals i internacionals per tal que es sumin a la celebració d’aquest dia. Com s'indica a la deliberació de la ELFAC que instituí el dia dels germans i germanes; "el que vivim entre germans i germanes és únic, irrepetible i dóna forma a la nostra vida per sempre." 

Per més informació: www.brothersandsistersday.org